Wie zijn wij

De mensen achter Kenchaan

Kenchaan Foundation is in 2008 opgericht door Ed Monchen, Theo Quaijtaal en Bart Wentholt. Tijdens een trail in 2007 gaf de begeleidende gids, Ian Read, aan dat het zijn diepe wens was om de communities rondom het park te laten ervaren wat de waarde van de natuur is. Het idee werd geboren om hier een aparte stichting voor op te zetten naar Ian’s Zulunaam, Kenchaan, dat wilde hond betekent. Ed Monchen heeft zich acht jaar lang als voorzitter intensief bezig gehouden met Kenchaan Foundation. In 2016 heeft hij het voorzitterschap overgedragen aan Danny van der Eijk. Samen met de andere bestuursleden, de partners en een betrokken en gepassioneerde groep vrijwilligers, heeft Kenchaan Foundation de ambitie om in Zuid-Afrika het verschil te maken als het gaat om natuurbehoud. 

Het bestuur

Danny van der Eijk

Danny van der Eijk is voorzitter van het bestuur. Hij heeft ruim 30 jaar gewerkt in de verzekeringssector, waarvan de laatste zeven jaar als lid van de Raad van Bestuur van Achmea. In 2015 heeft hij besloten te stoppen bij Achmea om verder te gaan als zelfstandig consultant. Gesterkt door zijn eigen trailervaring heeft Danny besloten zich in te zetten voor natuurbehoud in de vorm van zijn bestuursrol binnen Kenchaan Foundation.

“Als de Zuid-Afrikaanse wildernis verdwijnt, dan is dit niet meer te herstellen. Het is niet iets als opnieuw een Amsterdams Bos aanleggen. Nu is het moment om daarvoor te vechten. Maar het is vooral aan de mensen ter plaatse om dat te doen . Deze mensen willen wij helpen en ondersteunen om dat voor elkaar te krijgen. De visie van Kenchaan en haar Zuid-Afrikaanse partners om dat met mensen samen te doen in plaats van ten koste van de lokale bevolking, ondersteun ik volledig. Dit is een nieuwe, sustainable manier van natuurbehoud. Wij kunnen rechtstreeks of indirect helpen die mensen daar liefde voor de natuur bij te brengen.“

Danny van der Eijk, Voorzitter

Jacqueline Wiener

Jacqueline Wiener is verantwoordelijk voor alle communicatie binnen Kenchaan Foundation. Ze heeft ruim 20 jaar gewerkt als communicatieprofessional. In 2002 heeft zij haar hart gevolgd en het roer omgegooid. Gedreven door haar persoonlijke groei en groei van anderen heeft ze zich verder ontwikkeld als executive coach en facilitator van leiderschaps- en ontwikkelingstrajecten. Sinds 2014 begeleidt Jacqueline leiderschapsreizen naar Zuid-Afrika en andere landen.

“De natuur van Zuid-Afrika heeft me stil en bewust gemaakt. Door de mooie gesprekken met Ian Read voelde ik de vonk en is het idee ontstaan om me aan te sluiten bij Kenchaan Foundation. Met name door de holistische benadering van samen-werken en het creëren van een win-win situatie geloof ik erin dat we een grote stap voorwaarts kunnen maken. Het voelt als een groot voorrecht om vanuit Kenchaan een bijdrage te kunnen leveren aan het behoud van de kostbare natuur van Zuid-Afrika.”
 
 

Jacqueline Wiener, Communicatie & promotie

Onze vrijwilligers

| Mirelle Petit | Mariëlle Elsing | Irene Mommers | Tes Abbenhues | Liesbeth Meijer | Viola Lindeboom | Olivia Warmink | Hugo Heldenbergh | Florian de Haan | Noud van Poppel |