Wat we doen

Hier zetten we ons voor in

Kenchaan Foundation heeft een holistische visie op natuurbehoud. In onze ogen kan de Zuid-Afrikaanse wildernis alleen behouden blijven als de communities rondom de natuurparken direct betrokken worden bij de ontwikkeling van de parken. Het gaat hierbij om samenwerken en het creëren van win-win situaties. Het herstel en het opbouwen van een vertrouwensrelatie speelt hierbij een centrale rol. Want duurzame oplossingen werken alleen als mensen intrinsiek gemotiveerd zijn. 

Kenchaan Foundation werkt samen met de Wilderness Leadership School (WLS) in Durban. We richten ons op het Unearthed programma van de WLS. Het doel is om natuurbehoud te realiseren door mensen die naast de Zuid-Afrikaanse wildparken leven een kans te geven om duurzaam hun lokale eigen onderneming te starten.  

Daarnaast blijft Kenchaan betrokken bij Ithala, een nog relatief nieuw en onbekend wildpark in Kwazulu Natal. We werken samen met onze lokale partners zoals African Conservation Trust (ACT) om het vertrouwen te winnen van de lokale bevolking. Met onze steun helpen we ACT en vooral de bewoners van de dorpen in de omgeving van Ithala met het doorbreken van de vicieuze cirkel van armoede.

Unearthed Programma

Kenchaan is samen met de Wilderness Leadership School (WLS) in Durban het Unearthed programma gestart. Het doel is natuurbehoud door mensen die naast de Zuid-Afrikaanse wildparken leven een kans te geven om duurzaam hun lokale eigen onderneming te starten. De samenwerking tussen Kenchaan en de WLS biedt de deelnemer een goede kans op succes. Kenchaan focust zich in het programma op de trails die mensen helpen hun levensdoel te ontdekken. Daarnaast biedt de WLS zakelijke training en ondersteuning.

Lees meer over Project Ithala

Nature Trails

De overgrote meerderheid van de mensen in de dorpen rondom de wildparken is nog nooit in de wildernis geweest. Door de lokale bevolking mee te nemen op ‘nature trails’ helpen we hen hun angst en vooroordelen te overwinnen. Ze ervaren op een dieper niveau het belang van de wildparken en de waarde ervan. De  nature trails worden begeleid door Ian Read, onze gids van het eerste uur.

Lees meer over de Nature Trails