Veelgestelde vragen

Goed om te weten

We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust even contact met ons op. We vertellen je graag meer over ons werk en over onze stichting.

Ik wil mij graag als vrijwilliger inzetten voor Kenchaan Foundation. Wat kan ik doen?

Op het gebied van communicatie & social media, het organiseren van events en fondsenwerving kunnen we altijd hulp gebruiken. Wil je jouw kennis of talent inzetten voor Kenchaan, stuur dan een mailtje naar info@kenchaan.com.

Ik wil graag geld doneren aan Kenchaan Foundation. Hoe doe ik dat?

Er zijn meerdere mogelijkheden:
Je kunt een eenmalige gift doen op onze bankrekening NL90TRIO 0784 8835 21 t.n.v. Kenchaan Foundation.
Je kunt een periodieke gift doen op onze bankrekening NL90TRIO 0784 8835 21 t.n.v. Kenchaan Foundation. Hiervoor kun je een machtigingsformulier invullen .
Wil je schenken met belastingvoordeel? Dan kun je een periodieke gift doen die voor minimaal vijf jaar wordt vastgelegd in een schenkingsovereenkomst. Omdat Kenchaan de ANBI status heeft is deze gift aftrekbaar van je inkomen. Je kunt de overeenkomst hier downloaden

Ons bedrijf wil Kenchaan Foundation steunen. Hoe kunnen we dit doen?

Dat kan op verschillende manieren:
Door een workshop te organiseren met één van onze gidsen die jaarlijks overkomt. Kenchaan Foundation denkt graag mee over de opzet van de workshop. Meestal behelst dit een dagdeel waarin onze gids een groep aan de hand van beelden virtueel meeneemt op trail. De dialoog die hierbij ontstaat levert o.a. verbinding in de groep op en kan inspireren om tot nieuwe inzichten te komen.
Door zaken in natura te schenken. Dit kan variëren van het beschikbaar stellen van een zaal tot het sponsoren van een event.
Door een gift over te maken.

Welke projecten financiert Kenchaan Foundation?

Kenchaan Foundation heeft er voor gekozen om zich te concentreren op het wildpark Ithala.
Daarnaast steunt Kenchaan Foundation kleinere projecten zoals trails in Umfolozi en in
Drakensbergen.

Hoe wordt mijn geld besteed als donateur?

Kenchaan Foundation heeft er voor gekozen om de inkomsten maximaal aan het doel te besteden en al het werk in Nederland 100% door vrijwilligers te laten doen. Eventuele afwijkingen van dit beleid rapporteren we vanaf 2016 in ons jaarverslag. Hiermee voldoet Kenchaan Foundation ruimschoots aan het CBF keurmerk. Kenchaan Foundation heeft er voor gekozen deze richtlijnen te volgen, maar niet om zich officieel te certificeren. Dit laatste kost veel tijd en door ons beleid voldoen we er sowieso aan.

Ik heb een goed idee voor fondsenwerving. Met wie kan ik contact opnemen?

Ed Monchen coördineert onze fondsenwerving. Je kunt hem bellen op nummer 0628201090 of mailen naar ed.monchen@gmail.com.