Onze partners

Samen werken aan natuurbehoud

Kenchaan Foundation werkt nauw samen met lokale partners. Zij hebben het netwerk en de kennis en expertise om met de lokale bevolking in contact te treden. Kenchaan Foundation ondersteunt haar lokale partners financieel en met kennis, ervaring of inzet vanuit Nederland.

African Conservation Trust

ACT

African Conservation Trust (ACT) is een non-profit en goede doelen organisatie. Ze is actief sinds 2000. Haar kernactiviteiten zijn gericht op het behoud van de kwetsbare en waardevolle natuur van Zuid-Afrika: de biodiversiteit, de natuurlijke bronnen en het Zuid-Afrikaanse erfgoed. Ze streeft net als Kenchaan Foundation een duurzame, holistische aanpak van natuurbehoud na waarin ecologische en economische ontwikkeling hand in hand gaan. ACT is gevestigd in KwaZulu-Natal en heeft projecten lopen in heel Zuid-Afrika.

KZN Wildlife

KZN Wildlife is verantwoordelijk voor het lange termijn natuurbehoud van de provincie KwaZulu-Natal. Met meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van natuurbehoud en diverse onderscheidingen voor het werk dat reeds is gedaan, is KZN Wildlife met recht een autoriteit te noemen op het gebied van het beschermen van de natuur en wildlife in Zuid-Afrika. Zij zijn door de overheid aangewezen om Ithala Game Reserve te beheren en hebben ACT gevraagd om het plan voor de toekomst van het park te maken en te implementeren.

Ian Read

Ian Read kenchaan foundation

Ian Read is onze lokale gids en vanaf het begin betrokken bij de Kenchaan Foundation. Hij zet zich met hart en ziel in voor het behoud van de natuurparken en in het specifiek voor de ontwikkeling en het behoud van het natuurpark Ithala. Hij begeleidt de trails die we vanuit de Kenchaan Foundation organiseren.

Paul Cryer

Paul

Paul Cryer is werkzaam voor ACT en is onze contactpersoon voor de ontwikkeling van het natuurpark Ithala. Hij speelt een belangrijke rol in het leggen van contacten met lokale partners en de lokale bevolking. Hij trekt hierin samen op met Ian Read en op incidentele basis begeleidt hij trails.

Ook partner worden?

Ook op Nederlandse bodem zijn we op zoek naar partners die ons structureel willen steunen met ons werk in Zuid-Afrika. We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden van een samenwerking.

Ik ben geïnteresseerd in een partnership