kenchaan jaarverslag 2019

Nieuwsbrief juli 2020

VANUIT ZUID-AFRIKA
Goed nieuws: onze lead guide Ian Read is in het kader van de herstart van het Unearthed programma in de week van 29 juni richting de communities gereden om af te spreken met alle deelnemers. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de lokale maatregelen, maar we zijn erg blij dat we weer live bezig zijn met het programma. Het bezoek bleek een goed initiatief. De (oud-)deelnemers waren zeer verheugd om Ian, Scelo en Josh te zien en spreken. Voor elk van de drie groepen waren erop één dag verschillende workshops om de impact van COVID-19 op de deelnemers en hun ondernemingsplannen te bespreken. Alle deelnemers zijn ondanks de tegenslag nog steeds sterk gemotiveerd. Sommigen hebben hun ondernemingsplan iets aangepast of hebben (tijdelijk) andere werkzaamheden opgestart om hun succeskansen te vergroten.De tweede groep van 2020 gaat in de week van 13 juli beginnen aan hun business opleiding onder leiding van Duncan Pritchard. Ook dit is mogelijk onder de huidige maatregelen in Zuid-Afrika. Wanneer de derde groep kan starten is nog onduidelijk. Het lijkt erop dat in september ‘binnenlands toerisme’ weer is toegestaan en onder die condities zouden we deze groep kunnen gaan inplannen.Duncan is in de periode van lockdown druk bezig geweest met het verder vormgeven van Unearthed online. Op de eigen webpagina zijn de deelnemers met hun ondernemingen te zien en te volgen. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de online market place op deze site. Daarnaast heeft Duncan ook het handboek voor de business opleiding uitgewerkt en online gezet. Neem gerust een kijkje.

 

kenchaan jaarverslag 2019

JAARVERSLAG 2019

Het jaarverslag over 2019 is klaar. Naast de cijfers staat er in het jaarverslag een verslag van alle belangrijke ontwikkelingen en van de mooie resultaten die we samen met de vrijwilligers en met de donaties hebben kunnen realiseren. Lees het hier.

 

 

 

 

 

TRAILS NAAR ZUID-AFRIKA

Het is op dit moment nog onzeker of de nature trails vanuit Nederland naar Zuid-Afrika dit jaar nog kunnen doorgaan. Wij hebben regelmatig overleg met de Wilderness Leadership School en houden het contact met de mensen die zich al hadden aangemeld. Hopelijk kunnen we in de volgende nieuwsbrief weer positieve berichten geven. Graag verwijzen we je ook naar het artikel in De Volkskrant van woensdag 8 juli jl., Afrikaanse natuur in de knel door coronapandemie.

 

ian read kenchaan

ONLINE CHATS MET IAN READ GAAN DOOR
In april en mei heeft een groot aantal mensen een WhatsApp videochat gehad met Ian. Sommigen hebben ons laten weten dat dit hen veel heeft opgeleverd. Ian geniet ervan op deze manier contact met mensen in Nederland te houden. De mogelijkheid blijft bestaan om deze gesprekken met Ian te doen. Mocht je een online chat met Ian willen, aarzel dan niet en plan je gesprek via deze link.

 

 

 

 

 

NA DE ZOMER MET JE TEAM OP TRAIL IN DE NEDERLANDSE NATUUR

De corona periode heeft ons de mogelijkheid gegeven om een stapje terug te doen, te ontdekken wat we belangrijk vinden. Om in deze tijd van onzekerheid even stil te staan, goed te luisteren en aan te voelen welke nieuwe mogelijkheden kunnen ontstaan, voor jou als individu maar natuurlijk ook op organisatie- en teamniveau.

Denk je al aan mogelijkheden om na de zomer jouw team weer met elkaar te laten verbinden, individueel en samen?  Na een lange periode van thuiswerken en vooral online contact voelt bijna iedereen de behoefte om weer fysiek samen te zijn. Kenchaan Foundation biedt daartoe mogelijkheden. Samen zijn in de natuur, wandelen in stilte, verbinden bij het kampvuur en weer voelen wat samen zijn betekent. Een unieke en mooie manier om weer te ‘bonden’ en connectie te voelen met elkaar, de mogelijkheden te onderzoeken die zich in deze fase voordoen. Kenchaan organiseert graag voor je team of een groep van verschillende mensen uit de organisatie een ‘nature trail’, van 4 tot 24 uur in de Nederlandse natuur. Een natuurlijk proces om in je natuurlijke kracht te gaan staan. Klik hier voor meer informatie.

 

JURGEN VAN WEEGEN KRIJGT NIEUWE ROL
Jurgen heeft vanwege drukke werkzaamheden zijn rol als bestuurslid beëindigd. Hij zal als adviseur van het bestuur betrokken blijven bij de verdere ontwikkeling van Kenchaan. Wij zijn Jurgen zeer dankbaar voor zijn bijdrage in de afgelopen jaren en zijn blij dat hij als adviseur bij Kenchaan betrokken blijft.

 

 

 

 

GEZOCHT: EEN ENTHOUSIASTE VRIJWILLIGER VOOR COMMUNICATIE 
Heb jij een warm hart voor de (Afrikaanse) natuur, ervaring op het gebied van communicatie of ken je iemand in je netwerk, dan zouden we je graag leren kennen. Bel voor meer informatie met Jacqueline, 06-34880142.