NATURE TRAILS IN NEDERLAND

In 2019 hebben we vanuit onze missie ‘Mensen laten (her)ontdekken wat de betekenis van natuur voor hen is’ en passend bij de kernwaarde ‘we willen dat je weet hoe de aanraking van de natuur voelt’ deze ervaring ook in Nederland mogelijk gemaakt. In november 2019, tijdens het bezoek van Ian Read aan Nederland, hebben we meerdere wandelingen en 24-uurs trails in Nederland georganiseerd. De trails varieerden van 4-uur durende wandelingen in het Amsterdamse Bos en op de Veluwe tot 24-uurs trails in de bossen van Flevoland en de Veluwe. De resultaten waren prachtig en het blijkt dat het verblijven in de pure natuur in Nederland je ook diep kan raken. De komende jaren zullen we deze ervaringen in de natuur verder uitbouwen.

Ian zegt hierover: ‘It is really pleasing to see that an experience of Dutch nature can touch the hearts of people as well.

Interesse?

Kenchaan organiseert graag voor een team of groep van verschillende mensen uit de organisatie een ‘nature trail’, van 4 tot 24 uur in de Nederlandse natuur. Neem voor meer informatie contact op met Jacqueline Wiener via 06-34880142 of jw@jacquelinewiener.nl.

‘Talloze voetstappen heb ik achtergelaten in het Amsterdamse Bos. Maar niet eerder is een wandeling zo sereen en ontroerend als deze middag. In een groep van negen zwijgende onbekenden, bijna zwevend door het herfstlandschap ervaar ik totale vrijheid. Ik kijk om me heen en voel een onbekende dimensie. Alsof ik zweef door het oranje-bruine landschap. Niets hoeft. Alleen maar je ene voet voor de andere zetten en je gewaar zijn van… Ja, van wat eigenlijk. Daar heb ik dus geen woorden voor. En dat maakt het uitstapje in vliegtuigmodus onder de Bulderbaan zo emotioneel sereen. Zelfs Schiphol is ogenschijnlijk stilgevallen.’

Tim Overdiek, therapeutisch coach

‘Disconnected zijn leek vooraf de grootste uitdaging. Eenmaal aangekomen bleek er ook nog eens geen strak programma te liggen, maar een beroep gedaan te worden op ons vertrouwen in het proces. Voor ons als ‘doeners’ van Kempen was dit misschien wel het verst uit onze comfortzone ooit. Toen we ‘s middags voor het laatst met z’n allen in een grote kring rond het kampvuur zaten, was de band die gesmeed was voelbaar. Ik kon hem bijna aanraken. De band met je eigen ik is dieper geworden maar ook de band tussen ons als collega en mens. Vertrouwen in onszelf en vertrouwen op elkaar, de wijsheid van het collectief.’

Leni Boeren, destijds CEO Kempen Capital Management