Kenchaan Foundation

Connecting People and Nature

Als je ooit in Zuid-Afrika bent geweest, dan weet je hoe ongelooflijk mooi en indrukwekkend dit land is. Maar ook dat het een land is van grote contrasten. Enerzijds is er die ongerepte natuur met prachtige wilde dieren, anderzijds is er de zichtbare armoede. En het is juist deze armoede die een grote bedreiging vormt voor de Zuid-Afrikaanse wildernis.

In de overwegend arme gemeenschappen rondom de wildparken is er voor de bewoners weinig perspectief op werk, beperkte toegang tot onderwijs en vaak is er sprake van grote gezondheidsproblemen. Gedreven door deze uitzichtloze armoede is de verleiding groot om te gaan stropen of ander onwenselijk gedrag te vertonen. Met de projecten die Kenchaan Foundation ondersteunt hopen we verandering in deze situatie te brengen.

Kenchaan Foundation is opgericht in 2008 en zet zich in voor het behoud van de natuur en de kwetsbare ecosystemen in Zuid-Afrika. Gedreven door een grote liefde voor de Zuid-Afrikaanse natuur, maken we ons hard voor een holistische benadering van natuurbehoud. We financieren en ondersteunen projecten die er op zijn gericht om de lokale bevolking te betrekken bij de ontwikkeling van de natuurparken. Door hen de waarde te laten inzien van de natuur en tevens nieuwe kansen te bieden op het gebied van werk en inkomen, creëren we een situatie waarin natuurbehoud en groeiende welvaart hand in hand gaan.

Actief sinds

2008

Waar

Zuid-Afrika

Aantal vrijwilligers

19

Aantal trailgangers

70


In Zulu betekent kenchaan ‘wilde hond’. Deze bedreigde dieren zijn zeer sociaal. Binnen de roedel zorgt iedereen voor elkaar. Daarmee staat de wilde hond symbool voor wat de Kenchaan Foundation nastreeft: het succesvol behouden van de natuur in Zuid-Afrika en tegelijkertijd het verbeteren van de leefomstandigheden van de lokale bevolking op een sociale en holistische wijze.

Help je mee?

We zijn hard op zoek naar mensen die net als wij de natuur een warm hart toedragen en graag zien dat de Zuid-Afrikaanse wildernis behouden blijft voor toekomstige generaties. Alle hulp is welkom. Niet alleen financieel maar ook als vrijwilliger kun jij het verschil maken.

Dit kun jij doen

 

logo-stichting-kenchaan

Meer over Kenchaan

Het doel van Kenchaan Foundation is om bij te dragen aan de duurzame ontwikkeling van natuurparken in Zuid-Afrika. Dit doen wij door projecten van onze lokale partners te steunen. Financieel, maar ook met onze kennis en expertise.

Dit is wat wij doen