Project Ithala

Danny van der Eijk nieuwe voorzitter van Kenchaan Foundation

Op 1 oktober heeft Ed Monchen het voorzittersstokje na acht jaar overgegeven aan Danny van der Eijk. Danny is verantwoordelijk voor het beleid en de programma’s binnen Kenchaan Foundation en zeer gemotiveerd om een nieuwe duurzame manier van natuurbehoud te bewerkstelligen in Zuid-Afrika waarbij de nadruk ligt op het bouwen aan een vertrouwensrelatie met de plaatselijke bevolking.

Het nieuwe bestuur is Ed Monchen heel dankbaar voor zijn werk en toewijding aan Kenchaan Foundation de afgelopen jaren. Ed Monchen raakte negen jaar geleden geïnspireerd door zijn eerste trail in Zuid-Afrika en de verhalen van zijn begeleider Ian Read. Daarom richtte hij een jaar later samen met Theo Quaijtaal en Bart Wentholt Kenchaan Foundation op om de communities rondom de natuurparken te laten ervaren wat de waarde van natuur is en hen zo te stimuleren bij te dragen aan de duurzame ontwikkeling van de natuurparken.

In juli van dit jaar is Danny van der Eijk afgereisd naar Ithala  Game Reserve om daar samen met Ian Read en Paul Cryer het park Ithala te verkennen, een bezoek te brengen aan twee communities en te participeren in een workshop African Conservation Trust (ACT). Tijdens dit bezoek hebben Kenchaan en ACT de samenwerking versterkt en hun visies op elkaar afgestemd. De focus van ACT is het behouden van biodiversiteit in combinatie met socio-economische duurzaamheid wat helemaal in lijn is met de visie van Kenchaan Foundation. Danny heeft deze trip benut om meer te leren over Ithala en de uitdagingen aldaar. Zijn kennis en inzichten zijn verwerkt in ons beleidsplan voor de komende jaren. Hij is zeer gemotiveerd om Kenchaan Foundation verder te ontwikkelen de komende jaren.