WILDERNISGIDS IAN READ IN NEDERLAND

Ieder jaar kijken we uit naar het bezoek van wildernisgids Ian Read. Hij bezoekt Nederland vaak rond de winterperiode. Als het bezoek gepland staat, zullen we deze pagina aanpassen en vind je hier alle informatie over de mogelijkheden tijdens zijn bezoek. Het is een mooie kans om onder Ians unieke begeleiding de natuur in te trekken en te kijken wat zich aandient en in welke richting jij of je team wil ontwikkelen.

Ian komt naar Nederland om zo veel mogelijk mensen te laten ervaren wat de natuur met je kan doen en daarmee donaties op te halen om de projecten van Kenchaan in Zuid-Afrika te steunen. Zelf speelt hij altijd een belangrijke rol in deze projecten. Hieronder vind je een aantal opties die we vaak organiseren. Wil je nu al meer informatie, stuur dan een email naar info@kenchaan.com.

Wildernis gids Ian Read in Nederland
NATUURWANDELING

Een wandeling die je nog lang bij zal blijven. Zelfs in een middag kan Ian je laten ervaren hoe de natuur kan bijdragen aan jouw ontwikkeling. Hoe het een plek kan worden die je altijd opzoekt wanneer je antwoorden zoekt op jouw vragen en waar je verbinding vindt. Uit ervaring weten we dat deze wandeling je altijd iets speciaals brengt.

Wildernis gids Ian Read in Nederland
STILTEDAG IN DE NATUUR

Eén dag of dagdeel de natuur in met Ian Read. Hierbij mag je in overleg een eigen groep samenstellen. In een dagdeel laat Ian je zien hoe de natuur een krachtige spiegel kan zijn, en daarmee een hulpbron om jezelf te ontwikkelen. Ian legt de basisprincipes uit, waarna je met de groep een stiltewandeling maakt. Hierbij leer je hoe je je kan laten meevoeren in de rust en eenheid die de natuur je aanreikt.

Wildernis gids Ian Read in Nederland
24 UURS NATURE TRAIL

Tijdens deze trail ga je met je team of organisatie de natuur in. Onder begeleiding van Ian Read en Kenchaan facilitators maak je samen stiltewandelingen, voer je gesprekken rond het kampvuur en breng je de nacht door in de natuur. De 24-uurs trail is bedoeld voor organisaties en teams die hun veerkracht willen vergroten. Die verbinding zoeken met elkaar en met de ander. Die samen en individueel tot diepere inzichten willen komen.

Wildernisgids Ian Read in Nederland
DRIEDAAGSE NATURE TRAIL

Drie dagen leven op een prachtige en unieke plek van de Nederlandse Veluwe. Stiltewandelingen, momenten om ervaringen en inzichten te delen en eten rond het kampvuur. Even helemaal loslaten en voelen wat de natuur met je doet. Je maakt deze trail als je de verbinding met jezelf weer wilt vinden. Je eigen pad wilt (her)ontdekken. Of wilt zien en voelen in welke richting je je wilt ontwikkelen.

In deze video legt wildernisgids Ian Read perfect uit wat wij van én in de natuur kunnen leren. “What there is to learn from nature is to get a deeper understanding of the oneness and interconnectedness of the whole and all life. By getting back to simplicity and silence, we become more aware and have the opportunity to look through a new window.

Out there in nature, in that state of mind, the answers to all of my questions, my truths and understandings emerge.” Onze activiteiten in de Nederlandse natuur zijn er altijd op gericht om dit zoveel mogelijk te bereiken en dragen direct bij om ook mensen in Zuid-Afrika die rondom de wildparken leven een kans te bieden om dit ook te ervaren.